2008. július 15., kedd

Irgalmas Zsófia: Hat kézfogásnyira

"Tisztában vagy-e azzal, hogy az ökölcsapásnál a puszta bőr súrlódik a puszta bőrön, s hogy azonnal apró mikrosérülések jönnek létre az ütés pillanatában mindkét testfelületen?" - Irgalmas Zsófia az iwiw (international who is who) alapelveként is ismert hat kézfogás elméletéből indulva ki okulásunk érdekében óvó üzenetet intéz mindnekihez, aki hallja: adja át!

Aggódó üzenet

Hat kézfogásnyira van egymástól az Egyesült Államok elnöke Ausztrália ismeretlen busman őslakójától, ahogyan hat kézfogásnyira van bárki ebben a világban bárkitől. S ennek tudatában egy aggódó üzenetet szeretnék felröpíteni, hogy szárnyra kapjon, s hat véletlenszerű kézfogáson, hat résztvevően suttogó ajkon keresztül eljusson ahhoz, akire Irgalmas Zsófia most oly nagy részvéttel gondol.



Te, aki hat kézfogásnyira tőlem ököllel megütöttél két meleg férfit a Rudas fürdő férfias tereiben, elhamarkodott cselekedetedben gondoltál-e arra, hogy milyen sok HIV pozitív ember van a melegek között? Hogy ezek a fertőzöttek gyakran még nem betegek, csak hordozzák magukban a vírust, amit szem még nem vehet észre rajtuk sehogy.

S tisztában vagy-e azzal, hogy az ökölcsapásnál a puszta bőr súrlódik a puszta bőrön, s hogy azonnal apró mikrosérülések jönnek létre az ütés pillanatában mindkét testfelületen? S abban a pillanatban, amikor ezek a mikrosérülések felhasadnak egymáson, megtörténik a nyiroknedvek cseréje, s nem csupán a te nyiroknedved érintkezik az ő testével, de az ő fertőzött nyiroknedve is behatol a te testedbe a hámsérülésed láthatatlan kapuján. Mert bizony elegendő egy olyannyira kicsiny hámsérülés is, amit te észre se veszel. Egy apró kapu.

S akkor te már fertőzött vagy. HIV pozitív. S talán már a feleséged is az. S ez egy gyilkos kór. Mert ha nem kezdenek időben kezelni, s csak akkor derül ki, hogy AIDS fertőzött vagy, amikor már megjelentek a betegség tünetei, akkor már késő. Akkor már halálra vagy ítélve. S a gyerekeid apa és anya nélkül fognak felnőni. Árván.

Ezért kérlek téged, menj, csináltass egy HIV tesztet, hogy idejében elkezdhesd az antivirális kezeléseket, s így hosszú, teljes értékű életet élhess, s ne kárhoztasd a gyermekeidet arra, hogy a gondoskodó család meleg szeretetét nélkülözve nőjenek fel, árván!

Erre kér téged,

könyörög hozzád,

innen a hat kézfogás messzeségéből,

sok-sok szeretettel,

Irgalmas Zsófia.

1 megjegyzés:

Madame Chauchat írta...

Szép, vicces is.
A fertőzés, amely nem csak a szeretet (szex) de az agresszió által is terjedhet. Mindez a hálózatelméletbe ágyazva, végülis te, testvér, aki ennyire gyűlölsz, csak hat kézfogásnyira vagy tőlem, sőt biztos hogy kevesebbre, szinte kéznyújtásnyira, a kerítés túloldalán.

Szinte már egy csapatba tartozunk, az ütéstől biztos de vigyázz, tán még a látványtól is megfertőződsz!:)

Te vagy az árnyéka fényemnek, de számodra saját fényed árnyéka én vagyok.

Jó volt, irgalmaszsé!:)