2008. szeptember 1., hétfő

Akcióban az angyalok

Az Angyalkommandó a Gárda-per elnapolása ellen tiltakozott. Szeptember 1-én délelőtt tíztől a Fővárosi Bíróság Markó utcai épülete előtt szálltak földre az angyalok. A figyelemfelkeltő FlashMob-akciót a szervezet azért hívta életre, mert aggasztónak érezte, hogy a Magyar Bíróság megfélemlíthető, a bírói kar bármely tagja hitelesnek vesz névtelen telefonálókat és személyes aggodalmát a jog elé helyezve elfogultságra hivatkozva nem hajtja végre bírói kötelességét és nem hoz ítéletet a társadalom széles rétegeit érintő ügyekben.




Az Angyalkommandó a figyelemfelkeltő FlashMob során Dr. Ábrán József, a Fővárosi Bíróság Polgári Kollégiumának vezetője részére is eljuttatta felhívását. „Az Angyalkommandó bízik abban, a Fővárosi Bíróság nem veszíti el hitelességét, és a jog lehetőségei között nem az időhúzás, az aktatologatás és a halogatás kiskapu-szárnyai mögé bújik, s munkájához az ügy új, elfogulatlan bírájának valódi szárnyakat kíván, mert hiszi, hogy a magyar jog és az annak végrehajtására és betartatására jogosult szervezetek képesek megfékezni a szélsőséges megnyilvánulásokat és a szélsőséges megnyilvánulásokra hajlamos szervezeteket.” - nyilatkozták az Angyalok blogjukon.




Az Angyalkommandó mint az összefogás mozgalom művészi akciócsoportja mai akciójával kapcsolatban egy nyilatkozatot is közreadott, melyet alább közlünk.

Az Angyalkommandó továbbra is várja a hasonlóan gondolkodókat, lehetőségeihez mérten véleményt nyilvánít a civil szférát közelről érintő közügyekben, s tiltakozik a kisebbségekkel szembeni megnyilvánulások ellen.




NYILATKOZAT


Az Angyalkommandó 2008 szeptember1-i, "JUSTITIA" elnevezésű akciója során A TÉRSÉG LELKIISMERETI SZENNYEZETTSÉGÉT FELMÉRTE, s a szennyezettség mértékét ön- és közveszélyesnek minősítette. A térség Mentális Hatékonyságát elhanyagolható mértékűnek találta.

A jog angyali értelemben az anya, aki gyermeke csalódottságát, dühét, vagy sérelmét igazságosan és szeretettel oldja fel. A jog ezen a helyen nincs biztonságban. Ez a helyzet egyértelműen a bűnt pártolja.

Az AngyalKommandó céljait támogatva, lelkiismereti okokból Szécsi Magda író kilépett az Írószövetségből. E nyilatkozatával minden alkotót lelkiismeret-vizsgálatra szólít. Gesztusával azok sorsában osztozik, akiket meleg és/vagy cigány íróként, meleg-, zsidó- vagy cigány emberként, esetleg nőként fenyegetnek.

Szécsi Magda kilépésével az értelmiség egy részének, hallgatásától határolódik el, és mutat más lehetőséget. Hallgatás helyett megszólal és figyelmeztet. Jóvátételként 2008. július 5. emlékének megőrzésére, egy emlékmű létesítésére felajánlja két tűzzománcát illetve ezek árát.


A mulasztásokat, vétségeket és bűnöket be lehet ismerni.
A mulasztásokat, vétségeket és bűnöket jóvá lehet tenni.
Ezt üzeni az Angyalkommandó és Szécsi Magda mindenkinek, aki megfordul valaha ezen a helyen, az ország szívében.

1. Angyal van veled. És Te vagy a szülő. És te vagy a Születő.
2. Minden név angyal neve.
3. Magad vagy a Gazda és a Bíró. Magad felett.
4. Légy anyává és atyává.
5. Ölelj.
6. Szeress.
7. Adj.
8. Igaz tanú légy!
9. Jót tégy felebarátoddal érzésben, szóban, cselekedetben.
10. Eszmélkedj

Az Angyalkommandó akciójával a térség lelkiismereti szennyezettségét kívánja csökkenteni, s ha szükséges, bárkinek személyes angyali védelmet biztosít, hogy a neki rendelt ügyben lelkiismeretes beismerésre és jóvátételre legyen képes.


AZ ANGYALKOMMANDÓ NEVÉBEN:



Kalkuttai Teréz anya angyal, Freud & Jung angyal,
Ferenczi Sándor angyal, Virág Teréz angyal

1 megjegyzés:

Madame Chauchat írta...

Az akció szép, no de mi az, hogy két magyar analitikus szent nevében cselekedtétek?