2008. szeptember 16., kedd

Pancsikol vagy fuldoklik? - fél-igazságok tengerén

„A sok szellemeskedő féligazság és hazugság tengerében olyan jól elpancsikol Agáta, hogy képtelen már észrevenni a valóságot a két nemről, ugyanis − élve kicsit ezzel a stílussal − az igen: nem a nemre, a 2 nem együtt jelenti a teljes élet IGEN-jét!” Barna Tibor Gordon Agáta: Országon nő című írására reagált, s kap választ: „A kimondatlan és elismeretlen és elnyomott "fél "igazságoknak valóban tengere van, nem tapicskolni, hanem inkább fuldokolni lehet benne. Erről beszélek, a női "fél" igazságairól, amelyek a nőknek teljes igazságok, és mégis mellé tudják érezni a másik „fél”-ét, és érvényesülni képesek hagyni. De hogy a nők ne ismerjék a saját igazságaikat: ez a 21.században luxus.”


BARNA TIBOR: FÉRFIVÁLASZ


Agátának nincs igaza!

Én pl. férfiként és diplomásként kevesebbet kerestem, amíg a magyarnak nevezett országban éltem, mint nőtársaim, akik közt jócskán volt fölényeskedő és kisstílű műveletlen gúnyolódó.
Az pedig, hogy a nő túl van a férfin, pontosan annyira igaz, mint ahogy az, hogy a férfi túl van a nőn.
Egy férfinak egy nő ha csalódás, hát nem azért az, mert nem férfi!

A sok szellemeskedő féligazság és hazugság tengerében olyan jól elpancsikol Agáta, hogy képtelen már észrevenni a valóságot a két nemről, ugyanis − élve kicsit ezzel a stílussal − az igen: nem a nemre, a 2 nem együtt jelenti a teljes élet IGEN-jét!


***

GORDON AGÁTA: VÁLASZ A FÉRFIVÁLASZRA


Vannak olyan „fél” igazságok, amelyeknek eddig itt és most csak a másik „felét” hallottuk, a másik felét írták le, a másik felét érvényesítették. A férfi „fél” igazságai ezerévek óta sulykolt és oktrojált "törvények", mindkét "fél" részére.
A kimondatlan és elismeretlen és elnyomott "fél "igazságoknak valóban tengere van, nem tapicskolni, hanem inkább fuldokolni lehet benne. Erről beszélek, a női "fél" igazságairól, amelyek a nőknek teljes igazságok, és mégis mellé tudják érezni a másik „fél”-ét, és érvényesülni képesek hagyni. De hogy a nők ne ismerjék a saját igazságaikat: ez a 21.században luxus.
Kedves BT, most női „fél” igazságokat gyűjtünk. Köszönettel vennénk néhányat.
Mielőtt minden nővel kezdődő szövegre zsigerből elkezdene fújni, most a fajról, az utódgondozásról, a felelősségről, az anyaságról, a mentális nőről beszélek. Női szempontból beszélek, és nekem ez érvényes szempontnak tűnik.
Miközben a teljes élet igenjét a nemek számtalan árnyalatában a fajok és egyedek folyamatos szülése és születése jelenti. Ez az igazság :-).



Nincsenek megjegyzések: