2008. szeptember 5., péntek

Szemmagasság

’Imagine all the people livin’ life in wheelchair’ – énekelhette volna a béke helyett a sor végére a tolószéket John Lennon. Ő a dalban másképp képzelte el, de a Hetedhét Oázis Alapítvány pályázatán indulóknak nem a békéről, hanem a fogyatékkal élők helyzetéről kell elképzelésekkel rendelkezniük.

Az Alapítvány ugyanis 14 - 23 éves fiatalok számára hirdet vers- és prózaíró versenyt, melyben a téma a fogyatékosok élete, mindennapjaik ábrázolása. A zsűriben ICA alapító tagja, Bódis Kriszta író, dokumentumfilmes mellett Acsai Roland költő, esszéista, és Lackfi János költő, író, műfordító, szerkesztő ülnek majd.

„Gondolkoztál már azon, hogyan élnek azok az emberek, akik testi, vagy szellemi sérüléssel születtek? Hogyan töltik mindennapjaikat azok, akik egy baleset következményeképpen szereztek maradandó sérüléseket? Van olyan ember a környezetedben, aki segítségre szorul, esetleg Te magad is átélted, átéled ezeket a nehézségeket? Fejezd ki érzéseidet versben vagy prózában! Műved szólhat Rólad, ismerősödről, lehet valóság, elképzelt esemény, vagy egy érzés.” – hangzik a Hetedhét Oázis Alapítvány felhívása.



Az alapítvány célja eredetileg egy zene - és tánciskola, valamint élmény és művészetterápiás központ létrehozása volt a testi vagy szellemi fogyatékossággal élők mindennapjainak könnyebbé tétele érdekében. Új módszereket kívánnak meghonosítani a fogyatékkal élők művészeti, zenei, alkotóképességét és tehetségüket fejlesztő programok terén, a fogyatékkal élő alkotók munkáit rendezvények keretében akarták a nyilvánosság elé tárni. A Hetedhét Oázis Alapítvány feladata ugyanakkor a fogyatékossággal élők világának az ép emberekkel való jobb megismertetése. Programjaikkal a társadalom érdeklődését kívánják a különleges értékek irányába fordítani.

A várt pályamunkáknak Times new roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, 1,5 sortávval maximum 5 oldalasaknak kell lenniük. A beérkező írások közül a legjobbakat az Alapítvány saját honlapján is megjelenteti, az alkotókat tárgynyereményekkel jutalmazza. A beérkezett művekre közönségszavazatot is le lehet adni, a www.sztarbutik.hu oldalon 2008. október 21. és november 20. között.

A pályaműveket 2008. október 20-ig kell beküldeni, az eredményhirdetést és a díjátadót 2008. november 28-án pénteken délután 14.00 órától tartják, a háziasszony Lang Györgyi lesz. A műveket és a kitöltött adatlapot e-mailen kell beküldeni az Alapítványnak, a szelidora@gmail.com e-mail címre. Az adatlap a Hetedhét Oázis Alapítvány honlapjáról letölthető. (A versenyt az Aranytíz Művelódési Központ, az Európa Könyvkiadó, a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a www.sztarbutik.hu támogatja.)

Korábban ICA-n: Paralel - vándorkiállítás a fogyatékkal élőkről

Nincsenek megjegyzések: