2009. március 12., csütörtök

Három gyermek, három sors

A Magyar Tudományos Akadémia főépületében (1051 Budapest, Roosevelt tér 9.) a II. emeleti nagyteremben kerül sor április 8án szerdán 17:30-tól a Három gyermek, három sors című film vetítésére és egy beszélgetésre az alkotásról.


Az Open University (Nagy Britannia) és a Hunnia Film Stúdió (Budapest) közös munkájaként készült el az egyórás dokumentumfilm, mely három, Magyarországon egymástól jelentősen eltérő körülmények közt élő kisgyermekről és családjukról szól.



A Pécsett, Zákányban és Mezősason forgatott film Péter, Patrik és Orsi sorsát, jövőjét, lehetőségeit követi nyomon. A történet párhuzamosan mutatja be a három helyszín gazdasági, kulturális és környezeti adottságait, amelyek korlátozzák, vagy épp erősítik a gyerekek reményét egy szebb jövőre. A film egyúttal bepillantást enged azoknak a társadalmilag érzékeny embereknek az életébe, akik reménykeltő támogatásukkal azokon segítenek, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.
A filmvetítés utáni beszélgetés vendégei: John Oates, a film producere; Szekeres Csaba, a film rendezője és Csépe Valéria, az MTA főtitkárhelyettese.
Minden érdeklődőt szeretettel látnak.

Nincsenek megjegyzések: